Använd tandtråd dagligen, påpekar tandläkare i Solna

”Använd tandtråd” säger tandläkare i Solna till sina patienter. Att få rent mellan tänderna är lika viktigt som att borsta tänderna, så använd tandtråd för tändernas välbefinnande.

Att borsta tänderna varje dag är naturligt för alla. Visst är man inte mer än mänsklig om man råkar glömma en helgmorgon, men på det stora hela vet alla att man borstar morgon och kväll. Regeln för tandborstning är 2 gånger om dagen. Varje gång ska man borsta 2 minuter och ha på 2 centimeter tandkräm.

Det finns forskning som visar på att många har svårt att ta tag i stora projekt och hellre gör mikroprojekt. Många gånger kan dessa mikroprojekt i längden bli en del av livet utan att man tänker på det. Att använda tandtråd kan definitivt vara en del av ett mikroprojekt. Många är de patienter som suttit i stolen hos tandläkare i Solna och nickat när frågan om tandtråd kommit upp. Givetvis har de använt tandtråd, i alla fall kvällen före besöket.

Tandläkaren vill att tandtråden blir en del av vardagen

Istället för att gå hårt ut och lova tandläkaren att använda tandtråd varje dag så bestäm dig för när du ska använda tandtråd. Kanske varje lördag efter lördagsgodiset? Efter några månader med lördagsgodis och tandtråd kan man utöka med en dag till i veckan. Utan att man märker av det själv har mikroprojektet vuxit och tandtråden blivit en del av vardagen. Nästa gång man sitter i tandläkarstolen så behöver man inte längre ljuga om användandet av tandtråd.

11 Oct 2021

Vi fokuserar på att leva ett bättre liv och pratar mycket om ett ökat välmående på denna blogg. Förhoppningsvis kan denna sida och det innehåll vi regelbundet uppdaterar låsa upp några lyckta dörrar i ditt liv. Välkommen! 

Senaste artiklarna