En städfirma i Stockholm räddade äktenskapet

Det är inte värt att låta en banal sak som hemstädning förstöra ett äktenskap. Låt en städfirma i Stockholm ta hand om jobbet istället för att gräla om saken.

Det var inte mycket som Oscar och Emma bråkade om. Det fanns dock en viktig sak i deras gemensamma liv som ständigt orsakade gnäll. Det handlade om städningen. Oscar var pedant. Han mådde faktiskt illa av att ha det rörigt omkring sig. Hans ögon sögs till dammtussar och spindelnät och han stod inte ut med att ha det skitigt hemma.

Med Emma var det precis tvärtom. Städning var både tråkigt och oviktigt, tyckte hon. Livet hade ju så mycket annat roligt att bjuda på. Därför blev det alltid Oscar som tog hand om städningen, medan hon gjorde roligare saker.

Städfirma kom upp på förslag

Situationen hade väl gått an om Oscar faktiskt hade gillat att städa, men det gjorde han inte direkt. Han ville bara att det skulle vara snyggt och rent. Därför blev det också bråk om städningen. Han tyckte att Emma skulle göra en större del av jobbet, men hon lyckades alltid smita undan.

Till slut var det Oscars kompis som kom med ett konstruktivt förslag, nämligen att anlita en städfirma i Stockholm. Detta var ju en ganska självklar lösning egentligen, om det inte varit för att de var så indoktrinerade i att det där med att städning är något man fixar själv. Nu tog de i alla fall in en städfirma på prov några veckor och det visade sig snart att de inte kunde tänka sig att vara utan städtjänsten igen.

29 Jul 2023

Vi fokuserar på att leva ett bättre liv och pratar mycket om ett ökat välmående på denna blogg. Förhoppningsvis kan denna sida och det innehåll vi regelbundet uppdaterar låsa upp några lyckta dörrar i ditt liv. Välkommen! 

Senaste artiklarna