Hemstädning - bra både för dig och samhället

Hemstädning - bra både för dig och samhället. Får förändringar i samhället har mött så blandade åsikter och reaktioner som Rut-avdraget. Motståndarna menar att detta är ett bidrag som endast gynnar de rika. Detta medan den andra sidan menar på att Rut-avdraget skapar fler jobb och samtidigt underlättar för den enskilde individen. Vi anser att den senare åsikten är mest korrekt. I synnerhet om man ser till hemstädning.

Hemstädning har visat sig vara den mest populära tjänsten som går att använda med Rut-avdraget. Genom att du som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbetet med din hemstädning - med ett årligt tak på, numera, 50.000 kronor - så kan du också få ett betydligt enklare liv.

Samtidigt så ser man också saken ur den andra änden. Rent samhällsekonomiskt så har rut-avdraget skapat väldigt många nya företag och detta har i sin tur skapat väldigt - väldigt! - många nya arbetstillfällen. Nyttan har visat sig vara stor och hemstädning är det enskilt största beviset på detta.

Fördelar med hemstädning

Många har idag svårt att få livet att gå ihop. Detta gäller särskilt för familjer med små barn. Båda föräldrarna arbetar, barnen går på förskola eller vanlig skola och utöver detta så finns det också en väldigt massa måsten att ta hänsyn till. Man måste handla, man måste laga mat, man måste träffa vänner, man måste träna, man måste pendla till- och från jobbet, man måste skjutsa barnen, man måste… Ni förstår.

Det finns sällan några luckor - dagarna går i ett och det ges ingen möjlighet till att varva ner och slappna av. Familjer går sönder som en följd av all press och stress. Hemstädning kommer här in som en räddande ängel. Att på givna tider, givna veckodagar och givna datum kunna öppna dörren och mötas av ett rent, fräscht och väldoftande hem är en ynnest som förenklar livet. Att dessutom veta att en städning kommer att ske skapar harmoni. Man vet att det ska städas och därför kan man också slappna av; man får inte det där oket över axlarna utan man kan istället unna sig det man normalt inte hinner: träna, träffa vänner, jobba över exempelvis.

Det handlar inte om lathet och lättja: det handlar om att livspusslet, i form av hemstädning, får en avgörande bit som är skillnaden mellan harmoni och, hårdraget, en skilsmässa. Kostnaden är naturligtvis en fördel, men det är luckan rent tidsmässigt som visat sig vara det mest tilltalande med hemstädning.

Det är också därför man med gott samvete kan slå hål på myten om att hemstädning endast är till för de mer bemedlade och besuttna. Faktum är att den stora beställaren av tjänsten är vanliga småbarnsfamiljer. Det, om något, borde bevisa att rut-avdraget fyller sitt tydliga syfte, eller hur?

2 Oct 2020

Vi fokuserar på att leva ett bättre liv och pratar mycket om ett ökat välmående på denna blogg. Förhoppningsvis kan denna sida och det innehåll vi regelbundet uppdaterar låsa upp några lyckta dörrar i ditt liv. Välkommen! 

Senaste artiklarna