Sola solarium är ett säkert alternativ till den vanliga solen

Att sola solarium ger dig din soldos på ett säkert sätt. I solariet har du kontroll över hur mycket UV-strålning du exponeras för, till skillnad från utomhus.

Att sola solarium kan faktiskt vara ett av de säkraste sätten att sola på. Här bestämmer du själv hur mycket UV-strålar du exponerar din hud för, eftersom du väljer helt själv hur länge du ligger i solariet. Intensiteten i ett solariums UV-strålning är dessutom alltid densamma, vilket inte kan sägas om den vanliga solen.

Säkert har du läst i media om hur solen lyser allt starkare på vår planet. Det berömda ozonlagret har tunnats ut, och gör att rekommendationerna kring hur mycket sol vi dagligen bör exponeras för ständigt skärps. I dag kan det faktiskt vara idé att helt täcka sig ute i den vanliga solen, och i stället få sin dos genom ett solarium.

Så säkert är det att sola solarium

Hos etablerade solarier som SunLife blir du tydligt instruerad kring hur du ska förhålla dig till att sola solarium. Följ rekommendationerna. Du ska vara noga med hur lång tid du ligger i ett solarium, särskilt om du av någon anledning är mer känslig för ljus. Till exempel kan vissa mediciner göra det olämpligt att utsättas för alltför mycket sol.

Men om du är uppmärksam kring riktlinjer och soltid kan du känna dig helt säker med att sola solarium. Faktiskt ännu säkrare än ute i den riktiga solen, där du bör använda dig av starkt solskydd och heltäckande kläder.

13 Jun 2022

Vi fokuserar på att leva ett bättre liv och pratar mycket om ett ökat välmående på denna blogg. Förhoppningsvis kan denna sida och det innehåll vi regelbundet uppdaterar låsa upp några lyckta dörrar i ditt liv. Välkommen! 

Senaste artiklarna