Tandimplantat i Stockholm för dig

Du kan välja mellan flera olika tandimplantat i Stockholm. Boka tid hos en bra tandläkare, så får du tänder i munnen och slipper ha stora gluggar längre. Detta gör en mycket stor skillnad.

Du har kanske vant dig vid gluggen i munnen. Av någon anledning har du tappat en tand och inte brytt dig om att ersätta den. Kanske är det av ekonomiska skäl eller hälsoskäl som du har väntat med att göra något åt tänderna. Det är många som gör tandimplantat i Stockholm och det kan du också. Bara boka tid hos tandläkaren.

Vad kräver du av ett tandimplantat?

Det vanligaste önskemålet är att kunna tugga ordentligt, och att implantatet sitter fast. Gamla tiders proteser kunde både glappa och skava, men det var ett billigt alternativ om man saknade sina egna tänder. Det kunde vara en inflammation som hade spridit sig i munnen eller att tänderna var så dåliga att man måste dra ut dem. Numera är tandhälsan god i Sverige och det är inte så vanligt att dra ut tänder längre, utan man lagar så mycket som möjligt på dem.

I de fall det finns en tandstump kvar filar man ner den och bygger på den med en överdel, som kallas krona. Om det gäller flera tänder kallas det brygga. Om en tand fattas kan man fästa en konstgjord tand med en titanskruv i käkbenet, och den växer fast där och blir som en riktig tand. Man kan då välja en nyans som stämmer med de övriga tänderna.

15 Aug 2021

Vi fokuserar på att leva ett bättre liv och pratar mycket om ett ökat välmående på denna blogg. Förhoppningsvis kan denna sida och det innehåll vi regelbundet uppdaterar låsa upp några lyckta dörrar i ditt liv. Välkommen! 

Senaste artiklarna